Sonic Blog

Nije pretjerano aktivan, ali nikad se ne zna...

Thursday, February 24, 2005

Lobo

Filmovi rađeni po stripovima uvijek izazovu dosta reakcija. Obična publika se tako, često, prvi put susretne s nekim strip likom i to im je "zabavno", pa ovi filmovi u prvim tjednima prikazivanja zarade pristojnu svotu (zadnji primjer je Constantine koji je kod otvaranja zaradio odličnih 36,5 milijuna dollara). A s druge strane, pravovjerni strip fanovi u najvećem broju slučajeva ostanu razočarani površnom ili ponekad potpuno promašenom ekranizacijom njihovog najdražeg junaka.

U poplavi stripovskih filmova koja traje zadnjih pet godina, jedan jako popularni strip junak, začudo, još nije dobio svoju filmsku verziju. Barem ne Hollywoodsku. Riječ je o Lobo-u, vrlo slikovitom i zahvalnom liku svemirskog lovca na ucjene, sirovom šovinisti i maštovitom ubojici. Možda baš zbog tih njegovih osobina, tvrtka Warner Brothers (koja drži autorska prava) još se uvijek nije odvažila snimiti cjelovečernji film. Ali zato, strip fanovi nisu sjedili prekriženih ruku. U vlastitoj "kućnoj" produkciji, Scott Leberecht je 2002. godine snimio kratki, 13-minutni Lobo film. Film je napravljen po stripu Paramilitary Christmas Special, a kako Scott nije totalni filmski diletant (po zanimanju je umjetnički direktor za vizualne efekte na filmu, a trenutno se školuje za redatelja), tako je ovaj kućni uradak ispao bolji od mnogih velikih strip filmova. Lobo-a je odglumio profesionalni glumac Andrew Bryniarski, a tu su još i Tom Gibis (Uskršnji Zec) i Michael V. Allen (Djed Mraz).

Film nije bootleg. Napravljen je uz dozvolu vlasnika autorskih prava (DC Comics), a u sklopu "obrazovne vježbe" pri Američkom Filmskom Institutu. Ipak, kao takav, film nije niti komercijalan, te ga se ne može nigdje pogledati ili kupiti (jedina solucija su P2P kanali...) Slike koje slijede su specijalno napravljene za ovaj blog.



Više slika možete pogledati na stranici Comics2Film.

5 Comments:

  • Hvala. :)))

    By Blogger Radio 808, at 11:44 AM  

  • Imas? Das? 8)

    By Anonymous Anonymous, at 3:03 AM  

  • ofkors! ofkors! ;-)

    By Blogger Radio 808, at 3:10 AM  

  • Bas dijelim srecu o spoznaji i ustanovim da si snimio Bobu. Pa onda ce da gledam! :) 8)))

    By Anonymous Anonymous, at 9:55 AM  

  • ma vidis ti to! :-DDD
    ja sam zaboravio sto sam mu bio snimio, znam samo da sam gore natrpao sve "pametno" sto se moglo naci! ;-)

    By Blogger Radio 808, at 10:20 AM  

Post a Comment

<< Home