Sonic Blog

Nije pretjerano aktivan, ali nikad se ne zna...

Thursday, February 17, 2005

Dobrodošli

Hvala Seinfeldu sa stripova.com na preporuci. :-)))

Svima ostalima želim dobrodošlicu na ovaj neizvjestan blog, uz nadu da već sutra neću zaboraviti da on postoji! ;-)

Današnji soundtrack je novi album Thievery Corp The Cosmic Game. Na prvu zvuči jako dobro, kompleksnije od zadnje ploče. Pjesma The Heart's A Lonely Hunter u kojoj vokalom gostuje David Byrne je potencijalni singl i bolje zvuči ako se glasno odvrne!

Lektira je Richard Corben, specijalka Solo u izdanju DC-ja. Puno kvalitetnije štivo od prijašnjeg Solo broja kojeg je radio Tim Sale. Corb je ovdje sam napisao 80% scenarija za stripove i svaki je na svom mjestu - štosni kratki stripići koji imaju glavu i rep. Crtež, u jednoj riječi - milina (barem za obožavaoce mutant-likova koje on još uvijek nije odustao nazivati "ljudima"!). Večinu stripova je sam bojao ručno, ima jedan za kojeg je boju napravio kompjutorski, a ima i jedan sa gostujućim koloristom.



Lektira je još i serija Fables Billa Willinghama. Uglavnom me podsjeća na stare stripove prije II svjetskog rata (iz 40-ih godina), ne samo zato što se story-arc kojeg sam ovih dana čitao događa u vrijeme rata, već je sveobuhvatna atmosfera stripa napravljena pomalo starinski... Baš u skladu s likovima iz bajki koji su i glavni likovi stripa. Fino je to balansirana fantazija, puna avanture, s brzim i jednostavnim, a ne pretjerano zahtjevnim crtežom - šund do jaja, odlično i lagano se čita.

7 Comments:

  • Nema na cemu ;-)!!!
    Btw ispravi u settingsu da ti svako moze dati komentar a ne samo bloggeri ;-))!

    By Blogger grobar, at 7:56 AM  

  • Ispravljeno! :-)
    Više se ne treba bloggirat za komentar! ;-))

    By Blogger Radio 808, at 8:18 AM  

  • Pukli ste, majke mi ;o)

    By Anonymous Anonymous, at 8:30 AM  

  • Šta pukli? Pa blog je normalna stvar za sve nas koji imamo 14 i 1/2 godina! ;-)))

    By Blogger Radio 808, at 10:13 AM  

  • hehehe sta je ba ovo blogeri jedni ;-)

    By Anonymous Anonymous, at 2:48 PM  

  • Bilo bi super kada bi mogao da stavis ime autora i/ili komentar pre ili posle slika... Ima nas koji ne znamo sve to. :(

    Inace, odlican blog. Stavicu ga u neki sig! :)

    By Anonymous Anonymous, at 6:03 AM  

  • Okej vlaad, u pravu si. ;-) Zaboravio sam na to da bih mogao staviti komentar pod slike. Ubuduće će ići neki opis ispod slike, a vidjet ću da i ove stare slike preuredim... :-)
    Ako što pomaže, sve ove slike do sada su vezane uz tekst, pa se slika nalazi ispod teksta o njoj. Npr. ispod odlomka u kojem piše o Corbenovom "Solo" izdanju nalazi se slikica iz stripa... Ispod najave za Morrisonov Seven Soldiers su dvije naslovnice po istom redosljedu kako se o njima govori u tekstu (znači lijevo je "Klarion", a desno "Zatanna)... Evo, možda ovo malo pomogne dok ne stavim sigove ispod slika.
    PS. Hvala što ćeš linkat blog! :-)))

    By Blogger Radio 808, at 7:16 AM  

Post a Comment

<< Home